Víte že..?..

Sortýrování steaků

Tak tohle jsem ještě neznal. Každopádně doporučuji inspirovat se: tescoma.nova.cz/clanek/novinky/steak-z-loupane-plece-28-4-2011.html

Halal - Islámská tradice = kvalitně zpracované maso

Přiznám bez mučení, nejsem znalec Islámu a dík terorismu z Islám vyznávajících společností mám pravidelně zježený chlupy. Shlédnu li na lid obecný a jejich staletími vybudované návyky týkající se stravování, musím být jen a pouze nadšen. Proto tento příspěvek. Sám nakupuji v Halal obchodu...

Doma se dá udit

Elektrická udírna ANUKA nabízí uzení teplým kouřem, při kterém se pokrmy udí a zároveň tepelně upravují při teplotě kolem 190°C. Kouřem provoněné pokrmy jsou během hodiny připravené k jídlu. Více tady: klikni

Zajímá Vás proč papriky pálí?

Kapsaicin (kapsicin, capsaicin) je rostlinný alkaloid, který je zodpovědný za pálivou chuť papriky, a je hlavním alkaloidem papriky (Capsicum). Pro savce je to dráždivá látka, která způsobuje pocit pálení tím, že stimuluje receptory nervových zakončení jazyka. Váže se na receptory buněk...

Tarhoňa

Jsou drobné nočky (nudle) z nudlového těsta. Z hrubé mouky a vajec se vypracuje těsto dost tuhé na to, aby šlo nastrouhat na kousky asi půl až pěticentimetrové. Ty se pak suší na slunci nebo v mírně rozpálené troubě a uchovávají se do zásoby. Tarhoňa se vaří jako příloha, zejména k perkeltu,...

Chilli omáčka COCK STRONG

Složení: chilli 55%, ocet 20%, cukr 15%, česnek 5% Sriracha Chilli Sauce je světoznámý druh chilli omáčky, jež je pojmenovaná podle thajského přímořského městečka Si Racha. Hlavní tóny této omáčky udává směs pálivých chilli papriček a česneku. Omáčka je považována za nejchutnější i...

Glutaman sodný AJI-NO-MOTO

Složení: melasa, škrob z cassava Použití: Glutaman sodný je typickým dochucovadlem v asijské kuchyni. Glutaman sodný monohydrát, též L-glutamát sodný monohydrát, též Glutasol je krystalická forma sodné soli kyseliny L-glutamové, jedné z přirozených aminokyselin obsažených v živých...

Mangold

Mangold pochází ze Středomoří. Díky starým Římanům se tato zelenina rozšířila do střední a severní Evropy, ve středověku přes Malou Asii až na Dálný východ. V 17. století byl mangold znám v Číně. Mangold je mnohými považován za druh špenátu, ale není tomu tak. Vzhledem připomíná špenát (listový)...

Miso

Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sójových bobů, rýže, pšeničné nebo ječné mouky. Stejně jako sójová omáčka i miso se liší podle fermentace a délky zrání a může být světlé, tmavé, hladké nebo hrubé.Obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů,...