Novinky

Hovězí Patak’s Vindaloo

26.02.2012 15:26
A je tady počtvrté, tentokráte pomalu dušená hovězí kližka ve vynikající pastě Patak’s. Maso /400g/ jsem nakrájel na malé plátky /4x4x2cm/ a v pastě /3 lžíce/ nechal odležet přes noc s lžicí česnekového oleje. Na sádle jsem orestoval plátky velké cibule do zlatava a přidal maso. Opekl z obou...

Jehněčí kolínko na divoko

19.02.2012 14:26
Jehněčí maso je konečně zase všude snadno k mání a tak jsem se směle pustil do různých úprav. Z plece Vindaloo a pečeni na česneku. Z kolínka Pohlreichovo pomau dušené se špenátovými lístky a nebo tentokrát na divoko. Musím přiznat, že až příliš dlouhé pečení a dušení (konfitování)...

Krůtí Vindaloo Curry

14.02.2012 17:53
Od chvíle kdy jsem poprvé zkoušel Indické Vindaloo uběhly asi dva měsíce a pastu Vindaloo Patak´s mám od té doby v lednici stále. Je tak dobře vychucená, že nemám často důvod zkoušet míchat různá koření a prostě přidám lžíci či více této pálivé pochutiny.       Tentokrát...

Kuřecí Supreme

12.02.2012 12:34
Kuřecí prso s částí křídla z francouzských kukuřičných kuřat Kuřecí prsa osušíme, opepříme, osolíme, vložíme na rozpálenou pánev s olivovým olejem kůží dolů. Na středním plameni opékáme 2-3 minuty. Obrátíme kůží nahoru a opékáme další 2-3 minuty. Následně prsíčka vložíme do pekáčku kůží...

Cháo, vietnamská rýžová polévka

09.02.2012 14:48
Inspirován slečnou Thuy Duong z Viet Food Friends (odkaz níže) a její polévkou Cháo /čti čáo/ dovolil jsem si malinko zaimprovizovat a výsledek předčil moje očekávání.   Na dva litry polévky: 1/2ks cibule 1ks stroužek česneku a stejně velký kousek zázvoru 4PL rybí...

Houskový knedlík se zelím a...

09.02.2012 13:58
pečené krůtí křídlo. Tuhle dobrotu miluju odmala. Babička to pekla, spíše konfitovala utopené v másle a podávala s brambory, které mne nestihla naučit připravit. Škoda. Nikdy už jsem takové nejedl. Krůtí křídlo je korunová položka v jídelníčku. Průměrná cena kolem 55,- Kč/Kg. Pečené pod...

Hovězí v rajčatech se smetanou a koprem

06.02.2012 11:20
Vůbec si nevzpomínám, kdy jsem si toto jídlo připravil poprvé a mám jen matné tušení, že tehdy, před asi patnácti lety šlo o jakousi improvizaci na téma „Stroganoff“. Každý, kdo jen maličko zná, usoudí, že je to nesmyslný výsledek. Nicméně časem se z tehdejšího pokusu vyvinul tento...

Vepřové maso ve vlastní šťávě

03.02.2012 18:50
Vepřovka - název notoricky známý, stejně jako její využití. Na čerstvý chleba s cibulí, na rychlou gulášovku, na rizoto. Tak tuhle dobrotu, za „komančů“ k dostání v každém krámku za pár kaček a to ideálně čínské provenience jsem přestal kupovat už před lety. Ne proto, že si ji umím...

Zapečené brambory s krůtím masem a Mozarellou

03.02.2012 16:57
Ještě jednou se vrátím k pubertálnímu slovníku dvanáctileté dcery mé vzácné kamarádky Laděnky. Pokrm podobný tomuto nazvala ve školní jídelně „frbrble“ (francouzské brambory blee = hnusný). Troufám si tvrdit, že u téhle variace by změnila názor.   Na 4 porce: 300g krůtího masa...

Telecí medajlonky v citronovém pepři s hranolky a listové saláty v Caesar dresinku

03.02.2012 14:26
Co dodat... Maso z telecího krku naložené v citronovévm pepři a olivovém oleji Hranolky a směs listových salátů v Caesar dresinku
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>