Kuřecí Supreme
Kuřecí prso s částí křídla z francouzských kukuřičných kuřat
Kuřecí prsa osušíme, opepříme, osolíme, vložíme na rozpálenou pánev s olivovým olejem kůží dolů.
Na středním plameni opékáme 2-3 minuty. Obrátíme kůží nahoru a opékáme další 2-3 minuty.
Následně prsíčka vložíme do pekáčku kůží nahoru, přidáme na ně kousek másla, a vložíme na 10 minut do trouby předehřáté na 180°C dopéct.
Po vytažení necháme ještě chvíli odpočinout.
Podáváme se zelenými fazolkami a čtvrtkami brambor na másle a česneku podušenými, nebo se zeleninovým Ratatouille (viz.níže gastroTV)
Rovnou upozorňuji: francouzké Supreme v Intersparu přijde bratru na 280 ! Kč/Kg. Ovšem ta chuť. Já kuřecí prsa nesnáším. Tahle jsem si zamiloval.
A protože jsem čech a tedy milovník všeho smaženého (včetně smažáku samozřejmě:), druhá porce vypadala takto:
Kuře posypné sušeným česnekem a obalné v lehce osoleném rozšlehaném žloutku jsem nechal odležet dvě hodiny v lednici.
Obalil ve směsi:
- Strouhanka
- Škrob
- Prášek do pečiva
- Mouka
- Sůl
- Pepř
- Paprika
A usmažil v oleji. Jsem si jist, že v přepuštěném másle by to byla dokonalost sama. No a k tomu brambory, červená řepa a domácí majonéza.
Upřímně přiznávám, smažit tohle maso je škoda. V přírodním podání bylo lepší.
Odkaz: Gastro TV - Supreme
Diskusní téma: Kuřecí Supreme
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.