Kuřecí Supreme

12.02.2012 12:34

Kuřecí prso s částí křídla z francouzských kukuřičných kuřat

Kuřecí prsa osušíme, opepříme, osolíme, vložíme na rozpálenou pánev s olivovým olejem kůží dolů.

Na středním plameni opékáme 2-3 minuty. Obrátíme kůží nahoru a opékáme další 2-3 minuty.

Následně prsíčka vložíme do pekáčku kůží nahoru, přidáme na ně kousek másla, a vložíme na 10 minut do trouby předehřáté na 180°C dopéct.

Po vytažení  necháme ještě chvíli odpočinout.  

Podáváme se zelenými fazolkami a čtvrtkami brambor na másle a česneku podušenými, nebo se zeleninovým Ratatouille (viz.níže gastroTV)

Rovnou upozorňuji: francouzké Supreme v Intersparu přijde bratru na 280 ! Kč/Kg. Ovšem ta chuť. Já kuřecí prsa nesnáším. Tahle jsem si zamiloval.

 

A protože jsem čech a tedy milovník všeho smaženého (včetně smažáku samozřejmě:), druhá porce vypadala takto:

Kuře posypné sušeným česnekem a obalné v lehce osoleném rozšlehaném žloutku jsem nechal odležet dvě hodiny v lednici.

 

Obalil ve směsi:

  • Strouhanka
  • Škrob
  • Prášek do pečiva
  • Mouka
  • Sůl
  • Pepř
  • Paprika

 

A usmažil v oleji. Jsem si jist, že v přepuštěném másle by to byla dokonalost sama. No a k tomu brambory, červená řepa a domácí majonéza.

Upřímně přiznávám, smažit tohle maso je škoda. V přírodním podání bylo lepší.

 

Odkaz: Gastro TV - Supreme

Diskusní téma: Kuřecí Supreme

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek