Zapečené brambory s krůtím masem a Mozarellou

03.02.2012 16:57

Ještě jednou se vrátím k pubertálnímu slovníku dvanáctileté dcery mé vzácné kamarádky Laděnky. Pokrm podobný tomuto nazvala ve školní jídelně „frbrble“ (francouzské brambory blee = hnusný). Troufám si tvrdit, že u téhle variace by změnila názor.

 

Na 4 porce:

  • 300g krůtího masa (stehenní plátek)
  • 50g prorostlé slaniny (bůčku)
  • 1ks větší cibule
  • 1ks stroužek česneku
  • 400-500g brambor
  • 100ml smetany
  • 1ks vejce
  • 1-2ks Mozarella (podle chuti a potřeby)
  • Sůl, pepř, bylinková vegeta

 

Maso na nudličky orestujeme na rozpuštěných kostičkách slaniny. Po několika minutách přidáme půlkolečka cibule a stroužek posekaného česneku. Solíme a pepříme.

Zapékací misku podle potřeby a nutnosti (teflon ne) vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.

Na dno poklademe vrstvu plátků brambor asi 1/2cm silných. Lehce osolíme. Urovnáme prochladlou směs z masa a nahoru další vrstvu brambor. Opět osolíme a přikryté poklicí nebo alobalem dáme trouby na 30 minut při 180°C

Mozarellu pokrájíme na kousky. Přidáme vejce a smetanu. Mletý pepř a špetku vegety. Urovnáme na povrch a vrátíme do trouby na 15 minut při 220°C.

Brnkačka a lahůdka. Dobrou chuť všem…

 

Diskusní téma: Zapečené brambory s krůtím masem a Mozarellou

Datum: 08.02.2012

Vložil: Moje Dobroty

Titulek: Vyzkoušeno - už ne "frbrblee"

Mladá dáma to prej spráskala na jeden zátah a byla spokojena. Toto potvrdila slibem, že mi něco uvaří. Malinko se bojím a moc těším...sem s tím Nikčo.

Přidat nový příspěvek