Mladá dáma to prej spráskala na jeden zátah a byla spokojena. Toto potvrdila slibem, že mi něco uvaří. Malinko se bojím a moc těším...sem s tím Nikčo.
Zapečené brambory s krůtím masem a Mozarellou
Ještě jednou se vrátím k pubertálnímu slovníku dvanáctileté dcery mé vzácné kamarádky Laděnky. Pokrm podobný tomuto nazvala ve školní jídelně „frbrble“ (francouzské brambory blee = hnusný). Troufám si tvrdit, že u téhle variace by změnila názor.
Na 4 porce:
- 300g krůtího masa (stehenní plátek)
- 50g prorostlé slaniny (bůčku)
- 1ks větší cibule
- 1ks stroužek česneku
- 400-500g brambor
- 100ml smetany
- 1ks vejce
- 1-2ks Mozarella (podle chuti a potřeby)
- Sůl, pepř, bylinková vegeta
Maso na nudličky orestujeme na rozpuštěných kostičkách slaniny. Po několika minutách přidáme půlkolečka cibule a stroužek posekaného česneku. Solíme a pepříme.
Zapékací misku podle potřeby a nutnosti (teflon ne) vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
Na dno poklademe vrstvu plátků brambor asi 1/2cm silných. Lehce osolíme. Urovnáme prochladlou směs z masa a nahoru další vrstvu brambor. Opět osolíme a přikryté poklicí nebo alobalem dáme trouby na 30 minut při 180°C
Mozarellu pokrájíme na kousky. Přidáme vejce a smetanu. Mletý pepř a špetku vegety. Urovnáme na povrch a vrátíme do trouby na 15 minut při 220°C.
Brnkačka a lahůdka. Dobrou chuť všem…