Koprovka to je tradice v české kuchyni

28.01.2012 13:48

Kdykoliv připravuji hovězí polévku, nezapomenu si v ní uvařit kosek masa k omáčce, rajské či koprové. A nebo jen na dogrilování. Samozřejmě ke koprovce i rajské je nejlepší loupaná plec. Na to dogrilování spíše žebro.

Koprová omáčka je pak jednoduchost sama.

Na 1,5 litru (4-5 porcí)

  • 0,8l vývaru
  • 0,5l smetany
  • 5-7PL hladké mouky
  • 1PL másla
  • 3PL kopru
  • Sůl, pepř, cukr a ocet

 

Vývar přivedu k varu a přidám smetanu. Ochutím lžicí cukru, solí a pepřem. Zahustím moukou rozmíchanou ve studené vodě a provařím. Přepasíruju a ještě chvíli prohřeju. Přidám kopr a máslo. Nakonec po odstavení z plotny dochutím dvěma lžícemi octa.

 

Diskusní téma: Koprovka to je tradice v české kuchyni

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek