Koprovka to je tradice v české kuchyni
28.01.2012 13:48
Kdykoliv připravuji hovězí polévku, nezapomenu si v ní uvařit kosek masa k omáčce, rajské či koprové. A nebo jen na dogrilování. Samozřejmě ke koprovce i rajské je nejlepší loupaná plec. Na to dogrilování spíše žebro.
Koprová omáčka je pak jednoduchost sama.
Na 1,5 litru (4-5 porcí)
- 0,8l vývaru
- 0,5l smetany
- 5-7PL hladké mouky
- 1PL másla
- 3PL kopru
- Sůl, pepř, cukr a ocet
Vývar přivedu k varu a přidám smetanu. Ochutím lžicí cukru, solí a pepřem. Zahustím moukou rozmíchanou ve studené vodě a provařím. Přepasíruju a ještě chvíli prohřeju. Přidám kopr a máslo. Nakonec po odstavení z plotny dochutím dvěma lžícemi octa.
Diskusní téma: Koprovka to je tradice v české kuchyni
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.