Houskový knedlík se zelím a...

09.02.2012 13:58

pečené krůtí křídlo.

Tuhle dobrotu miluju odmala. Babička to pekla, spíše konfitovala utopené v másle a podávala s brambory, které mne nestihla naučit připravit. Škoda. Nikdy už jsem takové nejedl.

Krůtí křídlo je korunová položka v jídelníčku. Průměrná cena kolem 55,- Kč/Kg.

Pečené pod poklicí asi 1-1,5 hodiny při 180°C s kusy cibule a nudličkami slaniny, okořeněné ideálně nějakou paprikovou směsí koření (klidně obyčejné grilovací) je opravdovou lahůdkou. Jeden kus (to na obrázku je polovina) je taková porce, že budete jen funět. A jako příloha je použitélné cokoliv. Čerstvý chléb, brambory se zelím, či dušenou mrkví, nebo knedlík a kysané dušené zelí, jako tentokrát.

Vřele doporučuji. Mimochodem, neznám osobně nikoho, kdo to kupuje, upravuje a jí. Podivné. Hnusná kuřecí prsa za neskutečných 130,- Kč/Kg kupuje každý po kilech. Tuhle levnou a luxusní dobrotu skoro nikdo. Jak hloupé!

 

 

Diskusní téma: Houskový knedlík se zelím a...

Datum: 10.02.2012

Vložil: Pepato.eu

Titulek: Krůtí křídla

Mohu jen potvrdit! Krůtí křídla jsou super - spousta šťavnatého masa a chuti, prostě jako všechno, co není zbaveno kosti a kůže. P.

Datum: 12.02.2012

Vložil: Moje Dobroty

Titulek: Re: Krůtí křídla

Díky. Souhlas.
Můj otec do kůže z veliké krůty balil sekanou. To byla superdobrota.

Přidat nový příspěvek